Translate

divendres, 20 de gener del 2017

03.- L'impulsor i la missió 2022

Aquí exposem els progressos de la tesi "UNESCOooppeling".-

La missió.-
La Causa Cooppel per la Pau, 2022:
Promoure, permetre i protegir la pràctica reflexiva del Cooppel a nivel local i mundial
Demostrar amb proves i testimonis davant les autoritats de les administracions públiques, de la comunitat científica i de la UNESCO de les avantatges, dels efectes mentals  i de l'impacte en l'entorn educatiu local social i cultural de la pràctica del Cooppel (Cooppeling)

Impulsor de la Causa Cooppel per la Pau, inventor del Cooppel després de 25 anys d'investigació voluntaria i solidària.-
J.M. Ferran i Torrent, de formació acadèmica és psicopedagog terapeuta i mestre d'audició i llenguatge, ha estat en l'exercici professional un any de mestre alfabetitzador, 22 anys de mestre (professor EGB 1981-1990 i mestre 1990-2003) , 8 de psicopedagog d'EAP (2003-2011) i 6 de professor especialista d'orientació educativa d'institut ( 2011 fins l'actualitat).
És un activista cultural (iniciatives culturals , programes de ràdio local i conferenciant). Practicament ha estat tota la seva vida professional com a investigador voluntari de materials didàctics i d'escolta activa i negociació, en l'estudi dels procesos de dol i de conversió, els trastorns i els talents, com les addiccions. Iniciatives culturals col·lectives  com per exemple la revista local "Això...Aleixarenc" en 1976, treballs acadèmics com el procés de conversió científica i espiritual de Pierre Teilhard de Chardin, 1979  UB, l'Alfabetització de joves "ALBAIN" 1980-81 UB, la disfèmia en els adolescents i joves, 1983 UB,  Treball de Recerca de Màster de la URV, els procesos de conversió i les addiccions.(2005), el constant camí de conversió de santa Teresa de Calcuta (2015) INSAF-Facultat de Teologia de Catalunya.
- Sobre associacionisme en el món cultural i educatiu. Ha estat associat en diverses entitats. En 1986 va cofundar l'associació Ceradai. Ha presidit i ha estat en diverses juntes de govern: Coordinació general de Ceradai des de 1986, coordinació en el secretariat de Vida Creixent de Tarragona des de 2001, en el Centre d'Estudis del Priorat des de 2003, en el CPM de Tarragona des de 1999 i ha format part dels Consells Escolars de centre, territorial de Tarragona i de l'Estat. Des de 2001 forma part de la Junta Territorial de la Federació Catalana de Voluntariat Social de Tarragona i de Terres d'Ebre.
- Sobre programes de ràdio, dirigeix i realitza programes de ràdio local des de 1989, primer a ràdio sant Pere i sant Pau, emisora municipal, el mateix any a ràdio Fórum de Tarragona, que en 1991 es covertí en Tarragona ràdio. Això durà com a programes setmanals des de 1989 fins a 1994. L'any 2007 tornà a ràdio sant Pere i sant Pau, emisora municipal fins a 2014 i a ràdio Falset amb Priorem Priorat de 2008  fins l'actualitat com a programa mensual.
- Sobre materials didàctics inventa jocs didàctics fungibles i flexibles com "Escacs Digital" 1985 ICE. Universidad de Zaragoza, "Jocs Toponíms" jocs de tauler per a descubrir el patrimoni natural, 1989  ICE Universidad de Zaragoza i Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, El Mètode DAI o  com veure els nostres progressos com un joc, 1992  Societat Catalana de Pedagogia- Institut d'Estudis Catalans, L'APCIISE o la distancia entre informar´-se i decidir-se, 1996 Societat Catalana de Pedagogia - Institut d'Estudis Catalans, Decisiologia o juguem a conversar i a prendre decisions en la vida, 2004. (Consejo Iberoamericano ACIHCE) entre altres previs al Cooppel 2012.
- Tesi Cooppel.- Des de 2012 porta en marxa, després de la presentació pública a la URV,  l'estudi i la investigación de la tesi servei lliure pública i d'interès social i general la Tesi Cooppel o també denominada "Tesi UNESCOOPPELING" amb afany de demostrar amb proves contundents els efectes mentals del Cooppel i l'impacte en l'entorn educatiu social i cultural davant la UNESCO per abans de 2020 i obtenir la seva protección per abans del 2022. La tesi comporta aplicar "Decisiologia" (2004) en el "Cooppel" i apareixen en 2013 els conceptes "Cooppel" i "Cooppelogia" amb el registre dels Drets d'Autor i de la Propietat Intel·lectual.

"Cooppelogia" estudia i investiga el Cooppel.
Decisiologia és l'estudi científic dels efectes de les decisions mentals que afavoreix la pràctica reflexiva del Cooppel per això la denominem "Decisiologia Mental del Cooppel", la paraula Decisiologia la va acunyar J.M. Ferran en el 2004 en rebre el reconeixement honorífic iberoamericà a Lima (El Perú), però avui hi ha que la denominen sobre temes exotèrics, aliens a nosaltres.
Avui per avui la Cooppelogia és la Decisiologia Mental del Cooppel.
Fonamentada en el sentit comú, el seny, el pensament i el mètode científic i racional basat en  els principis humanistes, els valors democràtics i els Drets Humans.
Decisiologia és com altres mots emprats semblants acabats en logia: politicologia, vaticanologia, mundología, futbologia, etc.
J.M. Ferran amb Fina Masip


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada